• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Deze dagrit was er eentje die anders was dan alle andere. Waar vaak geprobeerd wordt om in die halve dag zo ver mogelijk weg te komen bleef deze rit in bekend gebied. Na veel bochtige wegen maakten we na dik een uur en een kwartier rijden de koffiestop bij Dine-Cafe Bussemaker in Exloo. Op een vergelijkbare wijze kwamen we mooi om 13.00 uur weer terug bij de molen in Rolde. Al met al een geslaagde rit.

Zondag 30 augustus is er weer een halve dagrit gereden.
Om 9.30 uur was iedereen die mee wilde aanwezig en kon er gestart worden.
Karin de Kwaadsteniet en Egbert Rijberg hadden de rit uitgezet en Karin reed aan kop.
Met een nieuwe Zumo op het stuur en geen ervaring met voorop rijden IS dat natuurlijk vragen om problemen…..
Tot aan de koffie in Losdorp ging het goed maar bij het tweede gedeelte, in de buurt van Haren, raakte Karin de weg kwijt.
Nét toen iedereen dacht dat er TOCH een dagrit gepland stond heeft Egbert de “koppositie”  maar even overgenomen en iedereen weer op het juiste pad gezet.
Al met al waren we nog redelijk op tijd terug bij de molen en ging iedereen tevreden naar huis.

Op 20 juni werd de de jaarlijkse BBQ gehouden en ook dit jaar waren we te gast bij Frits en Anneke op Camping de Weyert in Rolde.

Ondanks de matige temperatuur was het een gezellige avond die zo als gewoonlijk weer perfect verzorgd was, niet in de laatste plaats door het vele werk wat Roelie Lampe in de voorbereiding had gestoken.

Met ruim dertig personen konden we van een goede opkomst spreken.

De leden klikken op deze regel voor alle foto's

Op zaterdag 20 juni werd de jaarlijkse sponsorrit gereden waarbij we bij een van de sponsoren, of eigenlijk beter gezegd: adverteerders, op bezoek gaan om daar een kopje koffie te drinken en nader kennis te maken met het betreffende bedrijf.

Deze editie hebben we een bezoek gebracht aan Hunsow Motoren in Borger. Hunsow, gerunud door Gerard Kremer is een bij de BOVAG aangesloten universeel motorbedrijf waar de focus ligt op reparatie en onderhoud aan alle merken motoren, maar waar ook bromfietsen en scooters welkom zijn. Wil je meer weten? kijk dan even op de website van Hunsow Motoren.

Voor meer foto's klik op "lees meer"

Meerdaagse toertocht.
Dit jaar ben ik, samen met mijn vriendin, voor het eerst mee geweest met de meerdaagse toertocht naar Duitsland.
Vrijdag 8 mei zijn we om 8.30 uur bij de molen in Rolde vertrokken met 9 motoren.
Het eerste stuk hebben we op de snelweg gereden zodat we een aardig eindje op zouden schieten. Maar na een uurtje of twee zijn we, nadat we koffie hadden gedronken, verder gegaan op de lokale wegen.
Dat het daar een stuk leuker rijden is behoeft geen uitleg uiteraard.
Na de koffiepauze was er elk uur even een korte pauze om de benen te strekken of wat te eten.
Dat was ook wel nodig want voor de eerste dag stonden er 500km. gepland.
Na die 500 km kwamen we aan in het hotel in Losnich . De kamersverdeling hadden we ’s ochtends al van Egbert gekregen dus met de juiste sleutel konden we onze bagage wegbrengen. Een half uurtje later stond het eten al op tafel.
Heerlijk om zo aan te kunnen schuiven.

Naar aanleiding van het 20 jarig bestaan van motorclub Rôl-on uit Rolde was er een 2 daagse trip naar Brussel georganiseerd.

Nadat de weersverwachting in de loop van de week steeds beter werd besloot ondergetekende vrijdag dat hij in ieder geval zondag nog een stuk wilde rijden en al vrij vlot was de locatie voor de koffie ook vast gesteld want we waren al een tijdje niet meer bij motor Cafe Calluna bij Ommen geweest. De weg er naar toe hoefde niet al te moeilijk te zijn, want we zijn twee jaren op rij daar met de TransToertocht naar toe geweest. Nog een stap verder in het denkproces deed ons besluiten om, zoals al eerder als mogelijkheid was aan gegeven, een groepsmail te doen uit gaan om ook de overige club leden uit te nodigen. De mail die ik zelf in mijn mailbox kreeg had ik ook nog door gestuurd naar een kennis van de Honda VFR ownersclub wat resulteerde in een opkomst van zeven personen op zes motoren en om elf uur gingen we bij een strak blauwe hemel op weg. Door het jaargetijde was het op sommige plekken wel goed uit kijken met het oog op blad en ander vuil op de weg, maar over het algemeen konden we goed door rijden. Nadat het nog even spannend werd in Hollandscheveld bij het omzeilen van een opgebroken weg over het trottoir bereikten we tegen half een Calluna. Ondanks het mooie weer waren we de eerste bezoekers en hebben we daar genoten van een bak koffie met daarbij de gebruikelijke bikers brunch, appelgebak met slagroom.

Na een voorspoedige terugreis kon ondergetekende de verleiding niet weerstaan om toch ook nog maar even bij de Oude Reus in Schoonoord te stoppen om even een ijsje te scoren en alhoewel de softijsmachine al aan zijn winterslaap was begonnen waren er voor de liefhebbers nog wel verpakte ijsjes te verkrijgen. Na deze korte stop waren we rond drie uur weer bij de molen in Rolde zodat een ieder voor het fris zou worden weeer thuis was. Voor herhaling vatbaar!

Rikus Rijnberg

 

Zondag 12 oktober werd de laatste, geplande,  clubrit van het seizoen 2014 gereden en het begint er op te lijken dat er een traditie aan het ontstaan is. Gezien het feit dat het aantal adressen waar koffie te koop is op zondagmorgen in oktober niet zo heel talrijk voorhanden zijn kwamen wij vorig jaar bij Vispaleis Westerhuis in Termunterzijl terecht en alhoewel sommigen de combinatie van koffie met vis wat apart zullen vinden smaakt het ons toen prima en hebben we eigenlijk al direct af gesproken dat we dit wel een mooie seizoen afsluiter vonden. De rit was overigens ook zeer de moeite waard om te rijden. Een beschrijving en het routebestand vind je bij de downloads.

Helaas zijn de foto's van wat matige kwaliteit, maar ik wilde jullie ze toch niet onthouden.

 

Mijn eerst TransToertocht


Omdat ik graag maar veel te weinig motor rijd, heb ik een poosje geleden besloten lid te worden van een motorclub. Vanaf het vroege voorjaar had ik al het plan om een keer mee te gaan rijden op proef. Maar ja, hoe gaat dat? Gelukkig is er van uitstel geen afstel gekomen en laatst heb ik meegereden met een avondrit.
Ik heb heerlijk gereden. Leuke mensen die me het gevoel gaven welkom te zijn. Op die avond hadden de leden het al over de TransToertocht en werd ik al uitgenodigd mee te rijden. Van Hinda kreeg ik de officiële uitnodiging en na in mijn agenda gekeken te hebben was de beslissing gauw genomen.
Zondag vroeg mijn mandje uit,  motor uit de garage en afgetankt. Ik was erg nieuwsgierig wat de dag brengen zou. Op het afgesproken punt even een uitleg gehad hoe de dag ongeveer zou lopen. (super dat de rit door Rikus even voorgereden was op zaterdag. dat geeft een indruk van een gedegen voorbereiding.) Daarna de motoren gestart en samen op weg naar Trans. Wat een leuke ervaring met zo veel motoren op pad! Ik had dat nog nooit gedaan dus de dag begon gewoon al goed voor mij.
Bij de Trans stond behalve koffie met koek of cake een heel aantal mensen opgewonden te wachten. Soms zag je dat onze gasten de mensen van de motorclub al kenden en dat het een gezellig weerzien was. Na de koffie was iedereen ook zo’n beetje in het motorpak gehesen en had ik kennis gemaakt met mijn duopassagier. Een lieve meid van in de dertig die er, net als ik, heel veel zin in had.
Iedereen opgestapt en de motoren gestart en we konden vertrekken. De weergoden waren ons goed gezind. Het was heerlijk weer. Niet te warm en niet te koud. We hebben heerlijk weggetjes bereden waar veel te zien was. Zo nu en dan even wat mooie dingen aangewezen aan mijn bijrijdster. Paardjes in de wei, een mooi versierde auto, een mooi uitzicht….. Het was genieten.
Na een lekker stuk rijden kwamen we bij onze lunch gelegenheid aan. FEEST want we kregen patatjes! Wat heerlijk hoe mensen daar van kunnen genieten. We hebben heerlijk gegeten en gedronken en ik moest “natuurlijk” bij mijn passagier aan tafel zitten. Gezellig zitten babbelen met elkaar genietend van de patat. Na een riante pauze waarin we lekker bijgekomen zijn hebben we de motoren weer gestart voor het tweede deel van de rit. Wéér van die prachtige kronkelweggetjes met veel mooie uitzichten en genoeg te zien. Tegen het eind van de rit, toen we bijna terug waren bij Trans, was de laatste stop.
Daar wachtte een heerlijk ijsje op ons. Iedereen liep lekker rond in het zonnetje en Hinda heeft turfjes gezet voor elk ijsje dat uitgedeeld werd. Toen alle ijsjes op waren hebben we de laatste paar kilometers gereden en waren we terug op Trans. Daar stond iets te drinken te wachten en een lief bedankwoord van één van de bewoners.
Lieve bewoners van de Trans, dank jullie wel voor de superleuke dag en de mooie rit die we gehad hebben en tot volgend jaar!

Karin

 

Zondag 25 mei werd de eerste dagrit van 2014 verreden en we hadden er die dag schitterend weer bij.

We waren op pad met een groep van 10 motoren en in totaal 13 personen.

Na de koffie bij De Wildzang bij Ommen.......................

...............................werd er geluncht bij het Bakhuus in Olst......................

...............en nog een ijsje in Nijeveen

Tijdens de lunch werden we nog getracteerd, want Lammert en Trijnie waren die dag 35 jaar getrouwd.

Een beschrijving en het routebestand van de rit is te vinden bij downloads

Voor de leden zijn de overige foto's te vinden in het fotoalbum

 

 

Niet ver van huis maar wel een mooie rit, waarvan hieronder kaart.

Bij downloads kun je het gpx bestand downloaden.

Op 18 augustus j.l. was het zover. Henk en Willem gingen op herhaling en ook deze keer waren de weergoden ons niet gunstig gestemd. Tot aan de koffie bleef het beperkt tot wat gemiezer, maar na de koffie ging het allengs wat harder regenenen en het laatste halfuur voor de lunch pauze gingen de sluizen pas echt open. Vlak voor wij de lunch locatie in het vizier kregen werden er wat blauwe plekjes zichtbaar en we konden afstappen in zonne schijn.

Op zaterdag 9 november hebben 21 leden en aanhang de tradionele seizoen afsluitende feestavond gehouden.

Dit jaar was er door onze voorzitter een puzzel wandel tocht uitgezet met onderweg een heuse stempelpost en er moesten een aantal vragen en opdrachten worden uit gevoerd.

Door het wat minder goede weer was de route ingekort tot een wandeling van ongeveer een uur en aansluitend konden we aanschuiven voor heerlijke snert en kapucijners met spek.

Na de maaltijd hebben we nog een tijd gezellig zitten praten en rond twaalf uur ging ieder weer zijn weg, om elkaar hopelijk op de jaarvergadering weer allemaal te treffen.

Als bijlage hier de route beschrijving en de opdrachten, waarvan eentje wel bijzonder actueel was,want bij een aantal deelnemers was het nog niet eens bekend dat er in Drenthe een aardbeving was geweest waarvan het epicentrum bij Annen lag.

De BBQ was ook dit jaar weer een gezellige boel, ondanks de lage opkomst hebben de aanwezige leden weer kunnen genieten van de lekkere salades, hartige taarten en genoeg vlees en vis op de BBQ. Ook het dessert met vers fruit, ijs en slagroom viel goed in de smaak.
Het bestuur was van mening dat we wat meer reuring tijdens de jaarlijkse zomer party moesten hebben. En zo werd besloten een paar gratis Bingo rondjes te spelen.
Dat viel heel erg in de smaak bij jong en oud en de prijzen die beschikbaar waren gesteld door de club waren ook zeer de moeite waard. De voorzitter heeft van deze avond gebruik gemaakt om ons oudste lid te feliciteren met zijn 70 ste verjaardag en heeft hem een Rolder kruiden drankje aangeboden namens de club. De jongste gast op deze avond heeft niet veel van het buffet gegeten, ze had nog niet voldoende tandjes en heeft dus het vlees moeten laten liggen maar gelukkig hadden vader John en moeder Linda voor haar iets mee genomen wat ze wel kon eten. De volgende morgen heeft het bestuur samen met 2 vrijwilligers van de club de grote schoonmaak gehouden, dat was zo klaar en toen nog even gezellig bij Frits en Anneke aan de koffie.
Al met al kunnen weer terug zien op een gezellige avond.

Hieronder een kleine foto collage