• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Zondag 30 augustus is er weer een halve dagrit gereden.
Om 9.30 uur was iedereen die mee wilde aanwezig en kon er gestart worden.
Karin de Kwaadsteniet en Egbert Rijberg hadden de rit uitgezet en Karin reed aan kop.
Met een nieuwe Zumo op het stuur en geen ervaring met voorop rijden IS dat natuurlijk vragen om problemen…..
Tot aan de koffie in Losdorp ging het goed maar bij het tweede gedeelte, in de buurt van Haren, raakte Karin de weg kwijt.
Nét toen iedereen dacht dat er TOCH een dagrit gepland stond heeft Egbert de “koppositie”  maar even overgenomen en iedereen weer op het juiste pad gezet.
Al met al waren we nog redelijk op tijd terug bij de molen en ging iedereen tevreden naar huis.

Op 20 juni werd de de jaarlijkse BBQ gehouden en ook dit jaar waren we te gast bij Frits en Anneke op Camping de Weyert in Rolde.

Ondanks de matige temperatuur was het een gezellige avond die zo als gewoonlijk weer perfect verzorgd was, niet in de laatste plaats door het vele werk wat Roelie Lampe in de voorbereiding had gestoken.

Met ruim dertig personen konden we van een goede opkomst spreken.

De leden klikken op deze regel voor alle foto's

Meerdaagse toertocht.
Dit jaar ben ik, samen met mijn vriendin, voor het eerst mee geweest met de meerdaagse toertocht naar Duitsland.
Vrijdag 8 mei zijn we om 8.30 uur bij de molen in Rolde vertrokken met 9 motoren.
Het eerste stuk hebben we op de snelweg gereden zodat we een aardig eindje op zouden schieten. Maar na een uurtje of twee zijn we, nadat we koffie hadden gedronken, verder gegaan op de lokale wegen.
Dat het daar een stuk leuker rijden is behoeft geen uitleg uiteraard.
Na de koffiepauze was er elk uur even een korte pauze om de benen te strekken of wat te eten.
Dat was ook wel nodig want voor de eerste dag stonden er 500km. gepland.
Na die 500 km kwamen we aan in het hotel in Losnich . De kamersverdeling hadden we ’s ochtends al van Egbert gekregen dus met de juiste sleutel konden we onze bagage wegbrengen. Een half uurtje later stond het eten al op tafel.
Heerlijk om zo aan te kunnen schuiven.

Op zaterdag 20 juni werd de jaarlijkse sponsorrit gereden waarbij we bij een van de sponsoren, of eigenlijk beter gezegd: adverteerders, op bezoek gaan om daar een kopje koffie te drinken en nader kennis te maken met het betreffende bedrijf.

Deze editie hebben we een bezoek gebracht aan Hunsow Motoren in Borger. Hunsow, gerunud door Gerard Kremer is een bij de BOVAG aangesloten universeel motorbedrijf waar de focus ligt op reparatie en onderhoud aan alle merken motoren, maar waar ook bromfietsen en scooters welkom zijn. Wil je meer weten? kijk dan even op de website van Hunsow Motoren.

Voor meer foto's klik op "lees meer"

Naar aanleiding van het 20 jarig bestaan van motorclub Rôl-on uit Rolde was er een 2 daagse trip naar Brussel georganiseerd.