• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Eerst een stuk door Nederland en daarna de grens over. Op een gegeven moment verlieten we de snelweg en volgden we de wegen binnendoor.
Eind van de middag kwamen we, sommigen toch wel erg moe, aan bij motorhotel am Vulkanberg in Manderscheid van Wim en Marja Slikker. Een heel gastvrij echtpaar dat ons buiten al kwam begroeten en snel onze kamers aanwees voor een verfrissende douche.
Daarna zaten we heerlijk aan een drankje in afwachting van de maaltijd, rozig van de buitenlucht en moe, maar zeer tevreden.

 


Zaterdag begon met een stralende zon en nog wat laaghangende mist in de dalen. Een prachtig gezicht en de belofte van een mooie dag voor  de toertocht.
Er zou in twee groepen gereden worden om elkaar bij de koffie onderweg weer te treffen. Inmiddels liep de temperatuur op en werden er truien uitgetrokken, binnenvoeringen verwijderd en zonnebrillen opgezocht.
De rit die was uitgezet door Sipke en Egbert was fantastisch. Heel veel haarspeldbochten en mooie uitzichten. Terug bij het hotel konden we in de zon op het terras genieten van ons welverdiende biertje terwijl Wim bezig was de barbecue  aan te steken.
Zondag een rit die met vele bochten naar de Moezel leidde. Trijnie wilde even rust en een dagje voor haarzelf. Onder waarschuwingen om toch vooral voorzichtig te rijden, zwaaide ze ons uit. Nou, haar dagje heeft ze zeker wel gehad. Bij een wandeling gleed ze uit en kwam op haar arm terecht. Marja is met haar naar het ziekenhuis geweest terwijl de rijders op de hoogte werden gehouden.
Wij hebben de bochten en doorkijkjes gehad, Trijnie een röntgenfoto. Wij hebben op een terrasje aan de Moezel onze koffie gedronken, Trijnie in de wachtkamer. Helaas het kan verkeren.
Ver na ons kwam Trijnie, toch weer breed lachend maar met de pols in het verband, terug en hebben we met zijn allen nog een zeer gezellige laatste avond gehad. Vertrek, afscheid nemen. Na een laatste keer ontbijt met de groep, opstappen en wegwezen. De eerste uren nog genieten van de mooie natuur, de bochtige weggetjes, om daarna in pittiger tempo door te rijden naar huis.


Ik kan alleen maar spreken voor mezelf maar wat was het een mooi en vooral ook gezellig weekend. Met alle dank aan Egbert en Sipke die zoveel moeite, vooraf en in het weekend zelf, hebben gedaan om alles zo goed te regelen. De mooiste wegen, een heerlijk hotel, goede voorrijders.
Chapeau heren, het is jullie meer dan uitstekend gelukt.

Lies van Vliet                                                         Klik hier om direct naar het foto album te gaan