• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Mijn eerst TransToertocht


Omdat ik graag maar veel te weinig motor rijd, heb ik een poosje geleden besloten lid te worden van een motorclub. Vanaf het vroege voorjaar had ik al het plan om een keer mee te gaan rijden op proef. Maar ja, hoe gaat dat? Gelukkig is er van uitstel geen afstel gekomen en laatst heb ik meegereden met een avondrit.
Ik heb heerlijk gereden. Leuke mensen die me het gevoel gaven welkom te zijn. Op die avond hadden de leden het al over de TransToertocht en werd ik al uitgenodigd mee te rijden. Van Hinda kreeg ik de officiële uitnodiging en na in mijn agenda gekeken te hebben was de beslissing gauw genomen.
Zondag vroeg mijn mandje uit,  motor uit de garage en afgetankt. Ik was erg nieuwsgierig wat de dag brengen zou. Op het afgesproken punt even een uitleg gehad hoe de dag ongeveer zou lopen. (super dat de rit door Rikus even voorgereden was op zaterdag. dat geeft een indruk van een gedegen voorbereiding.) Daarna de motoren gestart en samen op weg naar Trans. Wat een leuke ervaring met zo veel motoren op pad! Ik had dat nog nooit gedaan dus de dag begon gewoon al goed voor mij.
Bij de Trans stond behalve koffie met koek of cake een heel aantal mensen opgewonden te wachten. Soms zag je dat onze gasten de mensen van de motorclub al kenden en dat het een gezellig weerzien was. Na de koffie was iedereen ook zo’n beetje in het motorpak gehesen en had ik kennis gemaakt met mijn duopassagier. Een lieve meid van in de dertig die er, net als ik, heel veel zin in had.
Iedereen opgestapt en de motoren gestart en we konden vertrekken. De weergoden waren ons goed gezind. Het was heerlijk weer. Niet te warm en niet te koud. We hebben heerlijk weggetjes bereden waar veel te zien was. Zo nu en dan even wat mooie dingen aangewezen aan mijn bijrijdster. Paardjes in de wei, een mooi versierde auto, een mooi uitzicht….. Het was genieten.
Na een lekker stuk rijden kwamen we bij onze lunch gelegenheid aan. FEEST want we kregen patatjes! Wat heerlijk hoe mensen daar van kunnen genieten. We hebben heerlijk gegeten en gedronken en ik moest “natuurlijk” bij mijn passagier aan tafel zitten. Gezellig zitten babbelen met elkaar genietend van de patat. Na een riante pauze waarin we lekker bijgekomen zijn hebben we de motoren weer gestart voor het tweede deel van de rit. Wéér van die prachtige kronkelweggetjes met veel mooie uitzichten en genoeg te zien. Tegen het eind van de rit, toen we bijna terug waren bij Trans, was de laatste stop.
Daar wachtte een heerlijk ijsje op ons. Iedereen liep lekker rond in het zonnetje en Hinda heeft turfjes gezet voor elk ijsje dat uitgedeeld werd. Toen alle ijsjes op waren hebben we de laatste paar kilometers gereden en waren we terug op Trans. Daar stond iets te drinken te wachten en een lief bedankwoord van één van de bewoners.
Lieve bewoners van de Trans, dank jullie wel voor de superleuke dag en de mooie rit die we gehad hebben en tot volgend jaar!

Karin