• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Nu eens een keer geen gebak etende en koffie drinkende bikers, maar gewoon een paar mooie plaatjes van de koffie locatie. De Menkemaborg in Uithuizen, welke wij aandeden tijdens een schitterende rit met uitstekend weer er bij.

De kop is er af in dit vreemde jaar 2020! Waar we normaliter begin april de eerste rit hebben is die door alle corona perikelen pas op zondag 7 juni gereden.

Dit kon nu vanwege het weer open gaan van de horeca, ware het niet dat dit met de nodige maatregelen gepaard gaat. Want ook tijdens de koffie stop hebben wij ons aan de anderhalve meter afstand gehouden.

De thuisblijvers hebben vandaag toch een hele mooie rit gemist. Af en toe een klein beetje regen, maar overwegend droog met op zijn tijd een heelijk zonnetje er bij.We hebben ons de koffie en het gebak goed laten smaken bij Hotel Restaurant het Roode Hert in Dalfsen.

Om na de winter weer veilig aan een nieuw motor seizoen te kunnen beginnen is het van belang dat de motor eerst goed geïnspecteerd worden alvorens weer de weg op te gaan. Hieronder wat tips waarmee je zelf de staat van je motor kan controleren.

Tweede paasdag 2016 was er een vrije rit gepland die helaas, vanwege het weer, niet doorging.
We mochten hem met potlood in de agenda zetten voor zondag 3 april.
De vooruitzichten waren prima dus halverwege de week kwam er een mail dat de rit zondag door zou gaan.
Vanmorgen om 10.30 uur stonden er 10 motoren klaar om mee te gaan. Egbert wist de weg en reed voorop.
We hebben heerlijk gereden en Egbert heeft een super mooie rit voor ons bedacht met een koffiestop bij de Weerribben.
Tegen 2 uur waren we weer terug bij de molen en ging iedereen weer tevreden huiswaarts.

Karin

voor meer foto's klik op "lees meer"

Op zeven november hadden we de jaarlijkse afsluiter van het seizoen en dit jaar bestond de avond uit een kegel arrangement bij Hofsteenge in Grolloo. Hoewel de opkomst wat te wensen over liet hebben de aanwezigen een leuke avond gehad. De kegel competitie werd gewonnen door Henny Oude Lansink, gevolgd door Jan Hingstman en Hans Oostdijck mocht de derde prijs in ontvangst nemen. Tussen het kegelen door hadden we ruimschoots de tijd voor een drankje en een praatje terwijl de inwendige mens ook nog versterkt werd door een uitstekend verzorgde BBQ.

Al met al een zee geslaagde avond.

Voor meer foto's klikken de leden hier

Zondag 11 oktober werd al weer de laatste vrije rit van dit seizoen gereden en sinds een paar jaar is de traditie dat we dan een rit door het Groningerland doen met de koffie stop in Termunterzijl en om precies te zijn, bij Vispaleis Westerhuis.

Zondag 4 oktober hebben we naar aanleiding van een positieve voorspelling van het weer een dagrit gereden. Hiervoor had ondergetekende een rit die een aantal weken geleden ook gereden is door een groot aantal forumgangers van het forum van de Honda VFR OwnersClub enigzins aangepast, want de binnenstad van Zwolle is niet echt bij uitstek motor toer technisch interessant gebied.

Zoals op de eerste foto te zien is vertrokken we met mist en naarmate we van Staphorst dichter in de buurt van het Zwarte Water kwamen werd de mist steeds dikker zodat we bij tijd en wijle niet veel harder konden rijden dan 30 - 40 km/u.

Battle of the Nations - dé seizoensafsluiter

Op 10 en 11 oktober worden op het TT Circuit Assen de laatste ONK races van het seizoen verreden. In de klassen Supersport, Superbikes en Zijspannen wordt ook gereden voor het BeneCup kampioenschap. Daarnaast zullen de FIM Europe Supermono, KTM RC390 Cup, NK Classics en Classics GP en de 3D Cup hun seizoen afsluiten op Nederlands mooiste circuit.

De naam van dit nieuwe evenement is the Battle of the Nations. Het krijgt een geheel andere invulling dan doorgaans bij race-events het geval is, met name op het paddock maar ook deels in het raceprogramma. Hierdoor komt de beleving van het motorrijden en de wegracesport samen in deze unieke setting.
De organisatie is in handen van het TT Circuit Assen.

Zondag 11 oktober zijn op de paddock fanzones voor de echte racelanden met merkenclubs, bijzondere motoren en live muziek. Veel merkenclubs hebben zich al aangemeld en kunnen hun leden een aantal ronden op het circuit bieden. Tot 1 september kunnen clubs zich aanmelden om bij dit evenement aanwezig te zijn.
Dit wordt aangevuld met een groot aantal activiteiten voor jong en oud. Zoals rijden op een elektrische crossmotor, het loopfietsparcours voor de allerkleinsten en een bandenwisselwedstrijd. Wil je je eigen motor te koop aanbieden? Ook dat kan! Het doel: een supermooie dag voor alle echte motorliefhebbers. Een dag die traditie wordt.

Beleef het mee op (10 & ) 11 oktober!
 
LeTT's Battle

www.ttcircuit.com/botn

 

De dagrit van afgelopen zondag viel helaas volledig in het water. Dat wil zeggen, dreigde in het water te vallen en om die reden hadden de rit uitzetters besloten om de rit af te gelasten.

Zeker gezien de richting waar de rit naar toe zou gaan een hele juiste beslissing en dat werd later die dag ook bewezen door de Buienradar.

Maar: omdat we er ondanks de regen toch nog met zeven motoren en zes mannen en twee vrouwen stonden hebben we een door Egbert volor gereden rit uit de losse pols gereden waarbij we voor de koffie en appelgebak Hotel Aduard met een bezoek hebben vereerd.

Ondanks de regen die vooral na de koffie wel mee viel best een leuke dag geworden met een mooie rit.

Op 7 juni reden we de eerste van de twee dagritten die we per seizoen rijden en de uitzetters hadden er zin gehad, want de rit was maar liefst 303 km lang en met een gemiddelde snelheid op binnenwegen van ongeveer 50 km/h praat je dan al over 6 uur rij tijd. Na een mooi stuk Groningen kwamen we in Garnwerd waar we een bakkie deden met wat lekkers er bij.

Woensdag avond rit 12-8-2015.
 
Mede dankzij Henk Sipma een leuke rit gehad op mooie binnendoor motorwegen via Schoonloo-Wezup-Elp-Witteveen-Orvelte-Westerbork-Hijken Schoonloo en wat er maar tussenin ligt...,met een groepje van 7 personen, achter Wijster even een kleine pauze ingelast.
 
 
Daarna bij Henk van een lekker bakkie genoten.
Henk bedankt maar weer!
 
 
 

12 april 2015, half tien in de ochtend, een stralend zonnetje, 13 motorrijders en 12 motoren…… Yeeeeeh de eerste rit van onze MTC Rolde kon beginnen. Natuurlijk was iedereen wat eerder en al snel stonden de heren even bij te kletsen. (De dames ook maar we hebben gezorgd dat dat buiten beeld bleef ?) Maar even voor half tien werden de motoren gestart en kon de rit beginnen. Egbert en Bert hebben een prachtige rit uitgezet en eigenlijk waren de eerste 70 km onder de wielen door voordat we het in de gaten hadden. In Sellingen was een koffiestop afgesproken en de koffie ging uiteraard gepaard met appelgebak! Daarna weer fris en uitgerust op de motor voor het tweede gedeelte van de rit. Na heerlijke slingerweggetjes en mooie vergezichten in Drenthe en Groningen arriveerden we weer in Rolde bij de molen. Nog even een babbeltje met elkaar om daarna verder te genieten  van een zonnige zondag.

Karin

 

Hieronder een kleine sfeer impressie.