• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Voor cliënten van de Trans was het zondag 7 september weer motor dag. Al weer vijf jaar geleden is dit initiatief ontstaan tussen MTC Rôl-On en de Trans en inmiddels is het uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement. Eindelijk was het zondag dan zover. De vrijwilligers waren er klaar voor om 28 bewoners weer een onvergetelijke dag te bezorgen. Daar veel cliënten al meerdere keren en velen zelfs alle, ritten hebben mee gemaakt is het ook in veel gevallen een hartelijk en enthousiast weerzien met hun motormaatjeAangezien we een behoorlijke voorraad afgedankte motorkleding en helmen hebben gekregen de afgelopen jaren, zaten de bewoners al vol verwachting in beschermende kleding klaar, op het moment dat de motor rijders vanaf de verzamelplek in colonne kwamen binnen rijden. Nadat we koffie hadden gedronken werd het tijd om te vertrekken.
De route bracht ons 150 km door de prachtige natuurgebieden van Drenthe en Groningen. En na het eerste gedeelte van de rit, we hadden er toen anderhalf uur op zitten, werd er een lunchpauze gehouden in Garnwerd bij eetcafe 't Waoterborgie. Na de lunch hebben we bij de molen nog een groepsfoto gemaakt en zijn toen begonnen aan het tweede gedeelte van de rit. Ook het tweede gedeelte van de rit duurde bijna anderhalf uur waarbij we vlak voor het einde nog een stop maakten bij Buurderij de Wilde Haan in Balloo. Hier hebben nog even genoten van een heerlijk schepijsje waarna we de laatste kilometers naar de Trans hebben afgelegd. Daar aangekomen was er nog gelegenheid om even wat te drinken en na te praten waarna we werden bedankt door een van de cliënten die gelijk maar de wens uitsprak om volgend jaar graag weer te gaan rijden.
Veel om van te genieten en te delen met elkaar. Niet alleen hebben we genoten  van de natuur, ronkende motoren en mooie kronkelende wegen om doorheen te rijden of de gezellige lunch stop. Het waren vooral de blije gezichten en enthousiaste verhalen die hartverwarmend waren.
Motorvrienden en cliënten van de Trans, bedankt voor deze geweldige dag samen!!

 

 

 

Kijk voor alle foto's in het TransToertocht fotoalbum en

de gereden route is te vinden bij de downloads.