• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Dit jaar werd de TransToertocht gereden op zondag 1 september en gelijk voorgaande jaren zijn de clienten al weken van te voren druk met het passen en uitzoeken van de kleding en helm die ze tijdens de rit zullen dragen. Nadat de motor rijders bij elkaar zijn gekomen bij de molen in Rolde, de vaste verzamelplaats van de MTC Rôl-On, vertrokken zij naar de Trans waar ze werden ontvangen met koffie en cake. Tijdens de koffie zochten sommige clienten gelijk weer de motor rijder op waar ze een vorige keer ook mee gereden waren en hierdoor waren we na de koffie al vrij snel klaar voor vertrek. Ook deze keer was er een route uit gezet over mooie binnen wegen waardoor het tempo niet al te hoog lag, maar door de vele mooie bochten werd toch dat special motor gevoel verkregen en hier werd volop van genoten, ook door de motor rijders.

Na een tocht van ongeveer een kleine anderhalf uur werd Motorstop Caluna bij Ommen bereikt en daar kreeg iedereen een paar muntjes zodat een ieder zelf een drankje kon halen bij de bar. Intussen werd er door het team van Caluna een lopend buffet opgezet met patat en diverse snacks, waarbij er voor elk wat wils was. Na het uitbuiken werd er op het terras van Caluna nog een groepsfoto gemaakt en daarna gingen de jassen weer dicht en de helmen weer op voor de volgende etappe.

Deze etappe bracht ons, ook weer via mooie wegen, naar Cafetaria De Oude Reus in Schoonoord waar we nog even korte stop maakten om een ijsje te eten en nadat dit achter de rug was stapeten we weer op de motoren voor de laatste korte etappe naar de Trans, waar we nog even een glaasje fris dronken op de goede afloop van een geslaagde dag.

 

 

Kijk voor alle foto's in het TransToertocht fotoalbum.