• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Zondag 6 september was het weer zover. De Transtoertocht stond op het programma. Om half tien was iedereen op de afgesproken verzamelplaats gearriveerd en om kwart voor tien vertrok een stoet van ruim 20 motoren naar de Trans. Daar werden we gastvrij ontvangen door onze medepassagiers die al weken naar deze dag uitkeken. Een aantal rijders hebben al een paar jaar de zelfde duopassagier en het weerzien was vrolijk en hartelijk en onder het genot van een kopje koffie met cake werd er even bijgepraat.Toen alle Transbewoners van een motorpak en helm voorzien waren konden we vertrekken.

Er werd dit jaar in drie(!) groepen gereden vanwege het grote aantal deelnemers. Het eerste stuk van 75 km zijn we over o.a. Lheebroek, Dwingeloo, Koekange, Balkbrug, Ommerschans naar het bikerscafe Calluna in Ommen gereden.
Daar stonden de patatjes met een lekkere snack al op ons te wachten en iedereen kreeg twee muntjes voor een consumptie.
Het hele terras zat vol vrolijke goedgemutste mensen die, ondanks een paar druppeltjes regen, het enorm naar hun zin hadden.
Na een uurtje was iedereen, voldaan en uitgerust,  weer klaar voor vertrek. Maar voordat de motoren gestart werden moest er natuurlijk eerst een groepsfoto gemaakt worden.
Toen iedereen vrolijk lachend op de “gevoelige plaat” was vastgelegd vertrokken we met ronkend motoren voor het tweede deel van de rit.

Het tweede stuk ging o.a. over Rheezerveen, Wezup, Schoonlo naar Gasselte waar we bij Snackbar John een ijsje gingen eten en hoewel we er een stukje voor moesten omrijden was het de moeite waard!
Na het ijsje was het tijd voor het laatste stukje van 13 km. Dat was volgens één van de passagiers toch nog een flink stuk rijden!
Om ongeveer 16.00 uur waren we weer terug op De Trans en konden we terugkijken op een vreselijk gezellige en geslaagde dag.

 

 

Klik hier voor alle foto's in het fotoalbum en

het routebestand is te vinden bij de downloads.