• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Transtoertocht 2018

Zondag 2 sept.


Afgelopen zondag werd weer de jaarlijkse motor rit gehouden voor de cliënten van De Trans op Nooitgedacht.
Het is altijd weer een hele happening om die dag te starten dit keer vanaf het plein op Nooitgedacht.
De helmen, motorjassen en broeken werden weer uitgedeeld en zoveel mogelijk passend gemaakt, soms was het iets te groot maar iedereen was weer veilig en stoer gekleed.
Nog even een kopje koffie met een heerlijk plakje cake erbij om vervolgens met smart te wachten op de motorrijders om bij hen achterop te mogen stappen.
Van verre hoorden we de motoren al aankomen scheuren en het duurde niet lang of iedereen stond al buiten. Sommigen op zoek naar hun jaarlijks terugkerend motormaatje en  voor andere  cliënten was het een geheel nieuwe ervaring.
Een lange rij met een twintigtal motoren een prachtige rode zijspan en daarachter de bus als bezemwagen vol met allemaal gezellige mensen reden de wijk van Nooitgedacht uit op weg naar Ommen.
De motoren reden in 5 groepjes, soms werd er even gestopt, was er een kuil in de weg en daar kun je best even van schrikken, of er werd een motorrijder gemist en werd er even teruggereden om te kijken wat er aan de hand was.
De eerste stop was voor de lunch bij Calluna in Ommen, wat was dat weer top geregeld, de patat en de snacks daar had een ieder wel zin in en die werd heerlijk onder de overkapping opgegeten.
Het was weer tijd om op de motoren te stappen, de vrijwillige motorrijders hielpen de cliënten met het opstappen van hun motoren, dat viel soms niet mee om je been over het zadel te gooien, handschoenen weer aan te krijgen maar het lukte altijd weer.
De prachtige route ging weer terug richting Schoonoord. De bus vertrok als laatste maar de motoren waren zo snel weg dat het even zoeken was en gokken welke weg ze hadden ingeslagen maar ook dat kwam goed.
We reden langs koeien, weilanden, bossen en kwamen aan in Schoonoord waar we op het terras genoten van een heerlijk softijsje of een kopje koffie.
Het laatste stukje van de rit, iedereen werd al wat zichtbaar moe maar zagen er allemaal voldaan uit. 
Bij terugkomst in  Nooitgedacht werden we weer ontvangen in het restaurant waar we nog even konden nagenieten van deze prachtige goed georganiseerde dag. 
Wat was het mooi om zoveel tevreden mensen te zien, de ene glimlach was nog breder dan de ander. En wat fijn dat de meeste motorrijders elk jaar weer mee willen gaan, inmiddels al voor de negende keer..…

Sandra Bodewes

 

Klik voor meer foto´s hier!