• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

Zondag 1 september 2019 hebben we onze jaarlijkse motor rit gereden van de Trans.
Deze dag had een extra feestelijk tintje, omdat de Transtoertocht voor de 10e keer werd gereden. In de verte hoorden we de motorrijders al aan komen en onder luid applaus werden ze buiten begroet door de bewoners en daarna meegenomen naar binnen voor koffie met gebak, aangeboden door de directie. Eindelijk was het weer zover, voor datgene waar we voor gekomen waren, namelijk het motorrijden. Iedereen weer veilig in het pak en voorzien van een motormaatje, konden we vertrekken. Vol verwachting……
De route door het mooie Drenthe, voorbereid door Rikus Rijnberg en ook voor de 10e keer onze vaste voorrijder, was ook dit jaar weer perfect voor elkaar. De lunch hebben we genuttigd bij Bert en Marieke in Ommen bij motorcafe Calluna. Elk jaar ervaren we hier weer een erg warm welkom en genieten we van een zeer royaal en lekker frituur buffet. Ook Bert en Marieke hebben we mee laten genieten in onze feest vreugde, door hun een T shirt aan te bieden met een opdruk van de Trans toertocht. Dit als dank voor hun jaren lange vriendelijke gastvrijheid, wat ook heeft bijgedragen aan deze onvergetelijke dagen.
Onder luid getoeter en uitbundig uitzwaaien,vervolgden we weer onze route. De volgende stop zijn we bij cafetaria Jor's Molenzicht in Schoonoord geweest om een lekker ijsje te scoren. Inmiddels van eigenaar veranderd, maar ook hier niet minder welkom. Ook hier hartelijkheid en bij het vertrek uitbundig uitgezwaaid. Vervolgens hebben we de tocht voorgezet om weer te eindigen bij de Trans. Onder genot van een hapje en een drankje werden de vrijwillige motorrijders naar voren gevraagd om hen te bedanken voor hun inzet en bijdrage aan deze dag. Voor iedereen hadden we een zakje Toffees, symbool voor alle vrijwilligers die zich in de loop van de jaren hebben aangesloten bij de motor vrienden van de Trans, maar vandaag niet aanwezig konden zijn. Daarna volgde er nog een verrassing toen ook ik naar voren werd gevraagd en mij een prachtig cadeau werd aangeboden. Dit als dank voor mijn aandeel als oprichter en organisator van de Transrit.
Dank jullie wel voor deze waardering. Ik heb het met veel voldoening en plezier gedaan!
Het mag duidelijk zijn dat zonder de motorrijders, vrijwilligers, de giften van kleding, de medewerking van de Trans en de ontspanningsgroep, dit niet gerealiseerd had kunnen worden.

Dank jullie wel allemaal!

Ik heb inmiddels afscheid heb genomen van de Trans.
Na 10 jaar de Transrit georganiseerd te hebben, geef ik vol vertrouwen het stokje door aan 2 enthousiaste medewerkers van ontspanning.
Ook na mijn vertrek zal ik dit mooie evenement blijven ondersteunen en hoop op nog vele leuke ritten samen.

Hinda

Klik hier voor het foto verslag